Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Зеленський 1 вересня відвідав школу в Ірпені

01 вересня, 14:52
Фото з фейсбук сторінки Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський у перший день нового навчального року відвідав школу в Ірпені, яку було відбудовано після руйнувань російськими військами у березні.

Про це він повідомив на своєму Телеграм-каналі, передає Укрінформ.

«День знань в одній зі шкіл Ірпеня. Заклад постраждав під час бойових дій у березні, але до початку нового навчального року його відновили», - зазначив Зеленський.

За його словами, нині українські діти йдуть до школи вперше чи повертаються до навчання, продовжують здобувати освіту. Глава держави запевнив, що вони отримають можливості побачити, почути, пізнати Україну.

«Працюємо над тим, щоб кожен український навчальний заклад, пошкоджений через війну, відновив роботу, а наші діти були в безпеці й ніщо не заважало їм здобувати знання», - сказав Президент.

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у Телеграмі , уточнив, що в результаті збройної агресії росії та активних бойових дій майже 50% будівлі цього закладу було пошкоджено. У школу потрапило приблизно 20 влучень боєприпасів різних видів, але завдяки спільним зусиллям державних органів, територіальних громад та партнерам від ЮНІСЕФ заклад відновлено.

«Безпека під час освітнього процесу – наше найголовніше завдання і умова очного навчання. Оглянули укриття у школі, яке забезпечене електроживленням, освітленням, системами водопроводу та каналізації, є доступ до інтернету, наявні засоби надання медичної допомоги, контейнери для продуктів харчування, питна вода», - додав він.

Урядовець підкреслив, що попри всі намагання російського агресора знищити українську освіту, країна гідно дає відсіч.

«Українські освітяни мужньо тримають стрій і роблять усе можливе, аби наші діти здобували якісну освіту в безпечних умовах», - додав глава МОН.

Як повідомлялося, 1 вересня в Україні розпочався новий навчальний рік. Навчання в освітніх закладах відбувається в онлайн- та офлайн-форматах відповідно до рішень ОВА з урахуванням безпекової ситуації.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати