Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Сумах звання Почесного громадянина міста посмертно присвоїли двом героям

01 жовтня, 10:43

Депутати Сумської міської ради більшістю голосів підтримали пропозицію щодо присвоєння звання «Почесний громадянин міста Суми» Максиму Савченку та Ігорю Гольченку. Обидва загиблих бійці воювали в АТО і виявили особисту мужність та героїзм у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу.

Життя Максима Савченка обірвалось у липні 2014 року, Ігоря Гольченка - у лютому 2015 року. Поховані герої на Центральному кладовищі, на Алеї Почесних громадян міста.

Депутати також проголосували за присвоєння імені заступника командира мінометної бригади, інструктора з повітряно-десантної підготовки, капітана першого високомобільного десантного батальйону Максима Савченка сумській загальноосвітній школі № 7. Максим – колишній випускник цього навчального закладу. У зоні АТО він знаходився практично з початку операції, загинув у бою під Лисичанськом (Луганська область). Указом Президента України посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня. Посмертно йому було присвоєно звання капітана. Посмертно став Народним Героєм України.

Сьогодні у школі, де навчався Максим Савченко, уже встановлено меморіальну дошку на його честь.

Як повідомляв "День", раніше звання «Почесний громадянин міста Суми» були посмертно удостоєні загиблий на київському Майдані Олексій Братушка; полковник, заступник командира спецпідрозділу «Альфа» в Сумській області Олександр Аніщенко, який загинув 5 травня 2014 року під час проведення антитерористичної операції під Слов’янськом; наймолодший сумський «кіборг» 18-річний Сергій Табала, котрий поліг смертю хоробрих під час оборони Донецького аеропорту, та майор міліції Олександр Ткаченко, який загинув у зоні АТО, несучи службу у складі зведеного загону обласного УМВС.

Алла Акіменко, Суми.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати