Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Світові авіакомпанії обговорять заборону США та Британії на перевезення ноутбуків у літаках

05 червня, 12:36
Фото Reuters

На зустрічі у Мексиці 5-6 червня керівники авіакомпаній обговорять альтернативу для заборони США і Великобританії на перевезення в салонах літаків ноутбуків та інших габаритних електронних пристроїв. Зустріч відбудеться у курортному місті Канкун, де, окрім вищесказаного, міжнародна асоціація повітряного транспорту з участю представників 275 авіакомпаній обговорить стратегії галузі на майбутній рік, передає Радіо Свобода.

“Лідери галузі, з одного боку, визнають загрози для авіації через електронні гаджети, але з іншого – вважають, що заборона загрожує галузі, яка починає оговтуватись після кількох важких років”, -вважає  генеральний директор асоціації Александр де Жюньяк.

Нинішня заборона стосується головним чином близькосхідних перевізників, які заявили про несправедливість по відношенню до них. Авіалінії Об’єднаних Арабських Еміратів, Бахрейну і Туреччини, як вважають, найбільше потерпають від обмеження на рейси в США з деяких аеропортів Близького Сходу і Північної Африки.

Американські посадовці раніше заявили, що розглядають питання про розширення заборони на рейси між Сполученими Штатами і Європою з міркувань безпеки, що може загрожувати втратою авіакомпаніям 1,4 мільярда доларів прибутку.

Альтернативні пропозиції, запропоновані членами Міжнародної асоціації повітряного транспорту, передбачають використання собак-сніферів (шукачів), нові технології виявлення бомб і підвищення кваліфікації співробітників.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати