Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Колектив ДонНУ проголосував за присвоєння університету імені Василя Стуса

10 червня, 17:08
Фото зі сторінки Facebook ДонНУ

Конференція трудового колективу виступила "за" присвоєння Донецькому національному університету імені поета Василя Стуса, інформує офіційна сторінка вузу в Facebook.

"За результатами голосування Конференції трудового колективу прийнято рішення про надання Донецькому національному університету імені Василя Стуса ("за" проголосували - 75 членів з 105)", – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, в 2009 році спроба присвоїти ім'я Стуса університету провалилася. У грудні 2014 року громадські активісти ініціювали компанію "Донецькому університету - ім'я Василя Стуса". 

Під відкритим листом-зверненням до ректора Донецького національного університету Романа Гринюка, професорсько-викладацької та студентської спільноти, підписалися видатні особистості, хто знав Василя Стуса або досліджував його творчість: за перейменування виступили Дмитро Стус, Іван Драч, Лесь Танюк, Микола Жулинський, Павло Мовчан та інші. "Особливо доречно це зараз, коли заклад, де навчався Стус, переїхав із Донецька на Вінниччину, де народився Василь Стус», - наголошував Арсеній Пушкаренко, один з ініціаторів компанії. Лук’яненко та В. Овсієнко виступили на прес-брифінгу, на якому оголосили: "Сподіваються, що наше національне визнання допоможе цьому проекту досягти успіху". 

"Трудовий колектив Донецького національного університету у Вінниці прийняв рішення про надання імені Василя Стуса Університету. Тепер слово за Кабміном", - наголошує Пушкаренко.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати