Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна звернулася до РФ з проханням пустити до Сенцова консула

10 серпня, 12:24
Фото Reuters

Посольство України в Росії та українське консульство у Єкатеринбурзі звернулися до російської Федеральної служби виконання покарань з проханням дозволити побачення політв'язня Олега Сенцова з українським консулом. Про це повідомила у Facebook перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Посольство України в РФ і наше консульство в Єкатеринбурзі надіслали чергове звернення до ФСВП РФ щодо надання дозволу на відвідання Олега Сенцова консульською посадовою особою. Відповіді - поки що немає. Наші консули докладають всіх зусиль, аби добитися зустрічі", - написала Геращенко.

Українські дипломати також звернулися до дипломатів інших країн у Росії з проханням добиватися відвідин Сенцова та посилити увагу світу до його голодування, що триває з 14 травня, та небезпечного для життя стану здоров'я. Також Україна знову запропонувала Росії провести зустріч уповноважених із прав людини.

"Наші дипломати також звернулися до іноземного дипкорпусу в РФ із проханням добиватися відвідин О. Г. Сенцова, посилити увагу світу до повільного вбивства Олега й інших українських бранців в російській тюрмі. Українська сторона ще раз надіслала пропозицію РФ щодо зустрічі омбудсменів Л. Денисової і Т. Москалькової у Мінську чи на іншому майданчику для розблокування процесу відвідин утримуваних і їх негайного звільнення", - додала Геращенко.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати