Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Протокол щодо вступу Чорногорії в НАТО підписали у Білому Домі

11 квітня, 15:15
Фото з архіву "Дня"

Президент США Дональд Трамп підписав протокол про прийняття Чорногорії в НАТО. Про це йдеться у повідомленні Національної телерадіокомпанії Чорногорії (RTCG). За інформацією телеканалу, повідомлення про підписання буде опубліковано сьогодні пізно ввечері або завтра вранці за американським часом, передає Європейська правда.

Підписанням протоколу офіційно завершується процедура ратифікації Сполученими Штатами членства Чорногорії в Північноатлантичному альянсі. Сенат США ратифікував протокол про вступ Чорногорії до НАТО наприкінці березня.

Протокол про приєднання Чорногорії до НАТО ще має ратифікувати Іспанія, в той час як у Нідерландах повинні пройти встановлені законом строки для організації можливого референдуму, якщо будуть незгодні з цим рішенням.

Чорногорія отримала офіційне запрошення в НАТО на початку грудня 2015 року. Для перетворення Чорногорії в повноправного члена НАТО необхідна ратифікація відповідного документа всіма 28 країнами-членами альянсу. Станом на початок березня вже 24 країни ратифікували угоду.

Нагадаємо, раніше ми вже писали, що НАТО прихильне до незалежної України.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати