Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

NASA перенесло на добу запуск сонячного зонду Parker

11 серпня, 15:16
Фото Space.com

Космічне агентство NASA перенесло на добу запуск ракети Delta IV Heavy із сонячним зондом Parker, який мав стартувати з мису Канаверал (США) у суботу, 12 серпня. Про це йдеться у повідомленні на сайті NASA.

Зазначається, що запуск планується на неділю, 12 серпня, з космічного пускового комплексу-37 на мисі Канаверал. За прогнозом, очікуються сприятливі погодні умови для запуску ракети, який відбудеться о 3:31 ранку за місцевим часом.

Як пояснили в NASA, перенесення запуску ракети Delta IV із зондом Parker Solar Probeя сталося через брак часу до кінця стартового вікна.

Безпілотний зонд має підійти до Сонця ближче, ніж будь-який космічний апарат в історії. Його головна мета - дослідити корону - незвичайну атмосферу навколо Сонця. Корона не лише у 300 разів гарячіша, ніж поверхня Сонця, а й викидає потужні плазмові й енергетичні частинки, що може спровокувати геомагнітні космічні шторми, які можуть завдавати серйозної шкоди на Землі, порушуючи роботу енергосистем. Ці сонячні спалахи погано вивчені.

Як повідомлялося раніше, Parker подолає дистанцію близько 143 млн км, і стане першим космічним апаратом, який досягне атмосфери Сонця. Він облетить навколо Венери 7 разів, щоб набрати швидкість і досягти свого пункту призначення в грудні 2024 року.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати