Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мер Ніжина Михайло Приходько засуджений до шести років позбавлення волі за отримання хабара

10 листопада, 09:36

Новозаводський районний суд Чернігова засудив мера Ніжина Михайла Приходька до шести років позбавлення волі за отримання хабара в розмірі 60 тис. дол Вирок оголосили на засіданні суду.

Суд визнав Приходька винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2. ст. 368 Кримінального кодексу (одержання хабара). Також суд заборонив Приходьку на три роки обіймати посади в державних органах влади.

Брата мера - Віктора, що проходить у справі, суд засудив умовно до чотирьох років. Суд залишив Віктору Приходько запобіжний захід - підписку про невиїзд. 

Мер Ніжина Михайло Приходько заявив, що має намір оскаржити вирок. Він вважає, що справа проти нього сфабрикована.

Повідомляється, що Михайло Приходько протягом 2008 р. отримав від київської фірми хабар на загальну суму 60 тисяч доларів. Чиновника затримали під час отримання останнього "траншу" у розмірі 20 тис. дол. Повідомляється, що хабар чиновник отримав за дозвіл на приватизацію комунального майна - будівлі колишньої лазні.

Нагадаємо, що Печерський районний суд Києва 27 квітня 2008 р. звільнив мера Ніжина Чернігівської області Приходька під заставу 17 тис. грн. Підозрюваний вимагав і отримував гроші у керівника одного з київських підприємств банно-оздоровчого комплексу в Ніжині.

Нагадаємо, що 27 вересня в ряді ЗМІ з посиланням на прес-службу МВС з'явилася інформація про те, що у відношенні начальника та головного інспектора митного посту Південної митниці в Одесі було порушено кримінальну справу за фактом хабарництва. За деякими даними, чиновники вимагали та отримали 2,2 тис. доларів хабара від брокера за прискорення проведення митного оформлення вантажу товариства з обмеженою відповідальністю. 

Під час обшуку в службовому кабінеті Вдовиченко під час обшуку було вилучено більше 870 тис. дол. Обшук проводився правоохоронцями в рамках досудового слідства по кримінальній справі відносно начальника одного з митних постів Південної митниці та головного інспектора цього поста. Як повідомлялося, обох чиновників підозрюють у вимаганні та отриманні хабара за проведення митного оформлення 11 контейнерів вантажу.

2 жовтня Державна митна служба України звільнила Олександра Вдовиченко з посади начальника Південної митниці.

Пізніше в прокуратурі Одеської області повідомили, що Олександру Вдовиченко присвоєно статус свідка у кримінальній справі.

Джерело: РБК-Україна

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати