Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Волині українці і поляки обмінялися досвідом децентралізації

12 червня, 13:10

Участь у міжнародній конференції з децентралізації взяли  представники громад, об’єднаних проектом Єврорегіон «Буг», переважно це ті, котрі розміщені на польській і українській територіях з обох боків річки Західний Буг. Територіальна близкість сприяє співпраці, обміну досвідом, партнерським  діловим стосункам.

Із Польщі прибула делегація з більше двадцяти чоловік, серед них - Маріуш Філіпюк, староста Боярського повіту, Веслав Радзеньцяк, войт гміни Лесьньовіце, які   давно співпрацюють з органами місцевого самоврядування Волині. Віктор Поліщук, голова Устиузької об’єднаної  територіальної громади, каже, що подібний обмін досвідом дуже корисний для налагодження партнерських стосунків. Наприклад  Устилуг разом з поляками пише два проекти, один з яких стосується спільної екосистеми, забруднення  річки Західний Буг, інший має  на меті показати туристичну привабливість регіону як зукраїнського, так і з польського боку. А саме туризм, для якого Устилуг має всі преспективи, може дати вагоме  поповнення місцевого бюджету.

Водночас волинянам дуже корисний досвід поляків з децентралізації, адже вона у них відбулася вже понад 20 років тому. А Волинь зокрема і Україна загалом її  тільки починають.

Наталія МАЛІМОН, «День»,  Луцьк

 

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати