Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Херсонщині знову горить ліс

14 червня, 15:07
Фото Івана Антипенко, "День"

Учора, 13 червня, о 15:40 виникла пожежа у 33, 34, 41 кварталі на території Гладківського лісництва Голопристанського району Херсонської області. Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Херсонській області.

За даними ДСНС, о 21:20 займання вдалося локалізувати. Станом 7 годину ранку 14 червня відкритого полум’я немає, ведеться патрулювання та проливання території. Орієнтовна площа пожежі, за даними лісової охорони, складає 7,5 гектарів, з яких 0,8 гектарів – верхового лісу. Загалом до ліквідації пожежі залучено 74 людини та 25 одиниць техніки, в тому числі вертоліт.

Нагадаємо, орієнтовно 580 гектарів лісу вигоріло внаслідок пожежі на Херсонщині, яка виникла 28 травня в Олешківському районі. За інформацією Херсонського обласного управління лісового та мисливського господарства, пожежа спричинена підпалами невідомими особами. Масштабну пожежу гасили кілька днів. Для цього були задіяні вертоліт Мі-8 та два літаки Ан-32П. Загалом до ліквідації пожежі долучились 325 осіб та 94 одиниці техніки від ДСНС, Міноборони та Олешківського лісомисливського господарства, а також підрозділи Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської, Кіровоградської та Донецької областей.

З початку 2018 року в Херсонській області зафіксовано понад 150 пожеж в екосистемах. Основною причиною пожеж залишається людський фактор, зокрема випалювання сухої рослинності та сміття, недотримання заходів пожежної безпеки під час перебування в лісових масивах та на торфовищах, порушення правил пожежної безпеки у ході проведення сільськогосподарських робіт.

В ДСНС нагадують громадянам про необхідність дотримання правил пожежної безпеки на відкритих територіях і пам’ятати, що на час 5-го класу пожежонебезпеки в Херсонській області діє заборона на в’їзд та вхід до лісу.

Іван АНТИПЕНКО, «День», Херсон, фото автора

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати