Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українського політв'язня Штиблікова на півроку перевели до одиночної камери у російській колонії

14 серпня, 20:45

У російському Омську українського політв'язня Дмитра Штиблікова перевели до одиночної камери на півроку і забороняють працювати. Про це повідомляють "Крим.Реалії" із посиланням на брата ув'язненого Олексія Штиблікова.

"Поки здоров'я більш-менш. А зараз його утримують в окремому блоці, не в загальній камері. Це якесь спецутримання, його на півроку туди закрили. Не дають ні працювати, ні спілкуватися ні з ким. В окремій камері. Він не знає, з чим це пов'язано, ніхто не пояснює. Я так розумію, це у них загальноприйнята практика для новоприбулих – так, чи що", – зазначив брат ув'язненого.

Нагадаємо, у листопаді 2016 року в ФСБ Росії заявили, що затримали в анексованому Севастополі "українських диверсантів", які нібито планували диверсійні акції на стратегічних об'єктах Криму. У ФСБ стверджували, що затримані є членами "диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міністерства оборони України". У Міноборони України цю інформацію спростували. Пізніше з'ясувалося, що затримано Олексія Бессарабова, Дмитра Штиблікова, Володимира Дудку. Бессарабов і Штибліков - аналітики, колишні співробітники центру сприяння вивченню геополітичних проблем і євроатлантичного співробітництва Чорноморського регіону "Номос", що закрився в 2014 році.

Севастопольський міський суд 16 листопада 2017 року засудив Дмитра Штиблікова до 5 років колонії суворого режиму і до штрафу в 200 тисяч рублів (95 тисяч грн).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати