Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

СБУ сприятиме пошуку фігуранта журналістського розслідування про вбивство Шеремети

15 травня, 12:51
Фото з архіву "Дня"

Голова СБУ Василь Грицак заявив про готовність підконтрольної йому структури сприяти Нацполіції встановленню місця перебування фігуранта журналістського розслідування про вбивство Павла Шеремета, екс-співробітника спецслужби  Ігоря Устименка, передає Радіо Свобода.

За його словами, СБУ не може викликати Устименка на допит, бо не розслідує справу про вбивство Шеремета. «Справа розслідується Нацполіцією... Ми спілкувалися з керівником Нацполіції... І посприяємо тому, щоб встановити місце перебування Устименка… Ми не можемо викликати його на допит, не маючи доручення слідчого Нацполіції», – сказав Грицак 15 травня в Києві.

Грицак заявив, що Устименко був звільнений у квітні 2014 року і його діяльність із моменту звільнення не має стосунку до СБУ.

Напередодні президент України Петро Порошенко заявив, що колишній співробітник СБУ Ігор Устименко 15 травня буде допитаний слідством у справі вбивства журналіста Павла Шеремета.

Автори фільму-розслідування «Вбивство Павла» заявляють, що їм вдалося викрити деталі, на які офіційне слідство не звернуло увагу. Журналісти кажуть, що встановили осіб, які у ніч перед вбивством перебували біля будинку, де проживав Павло Шеремет. За версією авторів фільму, ці особи можуть бути як свідками, так і співучасниками подій тієї ночі, проте правоохоронці їх не допитували.

У фільмі називаються імена встановлених осіб, зокрема Ігоря Устименка. З посиланням на власні джерела журналісти вказують на можливу його причетність до Служби безпеки України.

Авторами фільму «Вбивство Павла» є Анна Бабінець, Олена Логінова, Дмитро Гнап, Влад Лавров. Режисером є американець Метт Сарнецкі.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет помер від травматичного шоку і крововтрати. 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати