Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Порошенко підписав закон про дипломатичну службу

15 червня, 12:23
Фото АПУ

Президент України Петро Порошенко підписав закон про дипломатичну службу, передає "112 Україна".

"А про що ми з вами мріяли… От би у нас був новий закон про дипслужбу, закон, який надає відповідні права українському дипломату, закон, який делегує повноваження українському дипломату, закон, який надає необхідний захист українському дипломату, який вирішує купу соціальних питань для українського дипломата, бо держава повинна ставитися до українського дипломата так, як до воїна", - сказав він.

Президент наголосив, що закон заохочує креативність, витримку і націленість на перемогу в дипломатів.

"Сьогодні свято - закон надійшов з парламенту і надійшов мені на підпис", - сказав він.

У своєму виступі Порошенко нагадав, що безвізовий режим з ЄС – це цивілізаційний вибір української нації, а також що біометричний паспорт України входить до 30 найбільш цінних паспортів світу.

"Дозвольте ще раз привітати вас з сьогоднішнім величезним святом. Я впевнений, що цей день увійде в історію української дипломатії і буде важливим етапом розвитку української держави. Дякую кожному з вас, дякую дипломатичній службі України. Слава Україні!" - зазначив президент.

Нагадаємо, Верховна Рада повторно ухвалила з пропозиціями президента України законопроект № 7322 "Про дипломатичну службу". Рада ухвалила закон про дипслужбу на початку квітня поточного року 276 голосами народних депутатів.

Закон запроваджує три категорії дипломатичних посад, а президента уповноважує визначити порядок, терміни, особливості проходження дипслужби, загальну кількість та перелік закордонних дипустанов України; Кабмін – визначити посадові оклади дипслужбовців.

Через деякий час президент України Петро Порошенко наклав вето на ухвалений Верховною Радою закон "Про дипломатичну службу".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати