Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Луценко розказав, коли оголосять підозру Ситнику

15 вересня, 11:57
Фото з архіву "Дня"

Підозру директору Національного антикорупційного бюро України Артему Ситнику у справі щодо можливого розголошення даних буде оголошено після відповіді мобільного оператора щодо інформації з телефонів журналістів. Про це генпрокурор Юрій Луценко заявив ввечері у п'ятницю, 14 вересня 2018 року, в ефірі одного з українських телеканалів.

"Якщо журналіст є свідком злочину, я змушений витребувати в законному порядку через суд дані із мобільного оператора, коли в цьому місці в НАБУ знаходилися два журналісти і один не журналіст", - зазначив генпрокурор. 

Луценко зазначив, що у цій ситуація стикнувся із "нерозумінням" з боку журналістського корпусу.

"Вони кажуть, що я не маю права взагалі розслідувати дії журналістів. Я колись сам працював в журналістиці. І, в принципі, я в прокуратурі знаходжусь для того, щоб захищати права журналістів, в тому числі. Але я маю ще й розслідувати злочини. І якщо журналіст є свідком злочину, я змушений витребувати в законному порядку через суд дані із мобільного оператора, коли в цьому місці в НАБУ знаходилися два журналісти і один не журналіст. Як тільки відповідь прийде, ми змушені будемо сформувати підозру і вручити її особі, чий голос ідентифікований під час цих дій - пану Ситнику", - додав він.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати