Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Захист Захтея має намір оскаржити вирок кримського суду

16 лютого, 16:21
Фото Радіо "Свобода"

Захист "українського диверсанта" Андрія Захтея, засудженого "Верховним судом" в анексованому Криму до 6 років і 6 місяців колонії строго режиму, має намір оскаржити вирок. Про це завив адвокат українця Ігор Півоваров, передає видання "Крим. Реалії".

За його словами, у Захтея буде 10 днів, щоб подати скаргу на рішення суду після отримання тексту вироку.

Засуджений має намір оскаржити вирок незважаючи на те, що раніше уклав угоду зі слідством.

Як повідомлялося, 16 лютого "Верховний суд" окупованого Криму засудив громадянина України Андрія Захтея до 6 років і 6 місяців колонії строго режиму за "підготовку диверсій" на півострові. Суд зарахував у цей термін понад 1,5 років, упродовж яких українець перебував під вартою. Справу 42-річного Захтея розглядали в суді в особливому порядку і в закритому режимі.

Раніше, 11 липня, стало відомо, що Захтей визнав свою провину та уклав досудову угоду зі слідством. Він також відмовився від послуг адвоката Олексія Ладіна, який у свою чергу більше не може надавати інформацію про хід справи.

10 серпня 2016 року ФСБ Росії повідомила, що в ніч на 7 серпня в анексованому Криму затримали групу "українських диверсантів", які нібито готували теракти на півострові. Затримані деякий час перебували в московському СІЗО Лефортово, а після їх повернули до Криму.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати