Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Аеропорт "Херсон" відкрив новий міжнародний рейс

16 червня, 18:28
Фото: khoda.gov.ua

15 червня на злітній смузі міжнародного аеропорту «Херсон» відбулось відкриття нового міжнародного рейсу Люблін – Херсон – Люблін, який обслуговуватиме українська авіакомпанія. Першим рейсом прилетіло 18 пасажирів. У зворотному напрямку вирушили 37 осіб.

Регулярні рейси здійснюватимуть тричі на тиждень: кожного четверга, п’ятниці та неділі. Ціна квитка в одну сторону – від 1300 грн. Час польоту – трохи більше однієї години.

Як повідомляв «День», протягом трьох років на реконструкцію і розвиток аеропорту «Херсон» планується витратити орієнтовно 1,03 млрд гривень. За ці кошти планується провести реконструкцію злітно-посадкової смуги, ремонт гаражів, приміщення аеровокзалу, реконструкцію адмінбудівлі під готельний комплекс, капітальний ремонт електромереж, каналізації, системи пожежної безпеки тощо.

Згідно з програмою розвитку аеропорту, цього року планується встановити авіасполучення з містами Мінськ та Бургас. У перспективі 2019 року відкриття рейсів до Львова, Гомеля, Кишиніва та Баку. А 2020-го – до Астани і Єревана. Протягом трьох років в аеропорту «Херсон» планують збільшити пасажиропотік до 157 тисяч осіб на рік.

Нагадаємо, міжнародний аеропорт «Херсон» відновив роботу 2013 року після семирічного застою. Наразі з аеропорту здійснюються регулярні щоденні рейси у двох напрямках: Херсон – Стамбул – Херсон та Київ – Херсон – Київ. Також відкрито чартерні рейси до Шарм-еш-Шейху та Даламану.

Іван АНТИПЕНКО, «День», Херсон

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати