Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ВРУ не надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Вілкула

16 жовтня, 14:45
Фото: krivbas24.com.ua

Верховна Рада відмовилася надати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності представника "Опозиційного блоку" Олексакндра Вілкула. "За" було лише 137 голосів народних депутатів, а для позитивного рішення треба було принаймні 226 голосів, передає "112 Україна".

Як повідомлялося раніше, у Генпрокуратурі хотіли перевірити законність дій нардепа Олександра Вілкула у двох випадках.

У першому випадку можливе порушення норм ст. 2 ст. 364 ККУ (Зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки). За словами Юрія Луценка, у 2011 році, перебуваючи на посаді голови Дніпровської ОДА, Вілкул видав розпорядження про передачу 15 га та кількох менших ділянок в інтересах ПАТ "Орджонікідзевський гірничо-збагачувальний комбінат" для розширення кар'єру. Стверджується, що землі перебували у колективній власності і не могли бути передані приватній компанії. За словами генпрокурора, це завдало збитків державі у сумі 486 тис. грн.

У другому випадку змінили призначення земель компанії "Артленд" з земель с/г призначення на інші комерційні потреби. Луценко стверджує, що Вілкул міг давати усні вказівки щодо такої заміни призначення земель, унаслідок чого держава недоотримала 5 млн 139 тис. грн.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати