Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мюллер рекомендував засудити екс-радника Трампа Пападопулоса за неправдиві свідчення

18 серпня, 15:29
Фото: Getty Images

Спецпрокурор Роберт Мюллер, який розслідує втручання РФ у вибори в США, рекомендував під час судового засідання засудити екс-радника президента США Дональда Трампа Джорджа Пападопулоса до шести місяців тюремного ув'язнення за дачу неправдивих показань співробітникам ФБР.

Про це повідомляє Reuters, передає РБК-Україна.

Згідно з переданим Мюллером судді меморандумом, Пападопулос збрехав про свої контакти з людьми, які стверджували, що мають зв'язки з вищими посадовцями Росії.

"Злочин обвинуваченого був серйозним і завдав шкоди розслідуванню урядом втручання Росії у президентські вибори 2016 року", - йдеться в меморандумі.

Мюллер стверджує, що Пападопулос "брехав, щоб приховати свої контакти з російськими посередниками під час президентської кампанії", ще на ранній стадії розслідування справи - у січні 2017 року, коли приймалися ключові для слідства рішення, в тому числі про те, кого допитувати і коли.

У висновку спецпрокурора йдеться, що покарання у вигляді тюремного ув'язнення строком до шести місяців і штраф у розмірі 9,5 тис. доларів за такі дії було б доречним і виправданим".

Крім того, зі слів спецпрокурора, Пападопулос не повною мірою співпрацював зі слідством і "не надавав суттєвої допомоги", видавши більшу частину інформації правоохоронцям тільки тоді, коли слідчі показали йому його власні електронні листи і текстові повідомлення, які їм вдалося здобути.

Раніше повідомлялося, що у справі Манафорта вирішили не розголошувати імена присяжних,  тому що окружний суддя суду Александрії (американський штат Вірджинія) Томас Елліс, який веде справу колишнього голови передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта, заявив про погрози на свою адресу.

Читайте також матеріал "Дня" "Крок до диктатури".

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати