Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Порошенко розповів, як їздив до Криму під час російської окупації

20 лютого, 12:36
Фото з архіву "Дня"

Президент України Петро Порошенко розповів, що наприкінці лютого 2014 року відвідав Кримський півострів, "щоб показати пустий будинок Верховної Ради Криму, де ніхто не голосував за референдум". Про це глава держави заявив під час зустрічі з архітекторами щодо проекту меморіалу Небесної сотні, передає УНН.

"Багато подій сталося після цього - перше, російська агресія, яку вони розпочали в день нашої перемоги на Майдані. 20-го (лютого) було перше голосування, втік Янукович, і 20-го вони почали підготовку до незаконної анексії Криму. Я можу це стверджувати напевно, бо 27-28-го я був в Сімферополі, для того, щоб показати пустий будинок Верховної Ради Криму, де ніхто не голосував за "референдум". Всі сценарії і ці рішення писалися в Москві. Ми обіцяємо, що Україна буде об’єднана і Україна звільнить кожний клаптик української землі як на Сході, так і в Криму", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, що депутати Верховної Ради України 15 вересня 2015 року проголосували за основу і в цілому за законопроект №2954 щодо визначення дати початку тимчасової окупації Криму Російською Федерацією, а саме 20 лютого 2014 року. За це віддали голоси 239 нардепів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати