Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Британія стурбована посиленням мілітаризації Росії

22 червня, 22:30
Фото Reuters

Велика Британія стурбована посиленням мілітаризації Російської Федерації. Про це заявив секретар Міністерства оборони Великої Британії Стівен Лавгроув у ході зустрічі з секретарем Ради національної безпеки України Олександром Турчиновим, повідомляє прес-служба РНБО.

Згідно з повідомленням, під час зустрічі співрозмовники обговорили ситуацію, що склалася в результаті російської агресії в Україні та на Близькому Сході.

Турчинов зазначив, що дії Росії свідчать про те, що вона хоче змінити архітектуру світу, яка склалася після Другої світової війни і веде проти України гібридну війну, "не тільки на полі бою, а й в енергетичній, інформаційній, економічній та інших сферах".

У свою чергу Лавгроув заявив, що його країна стурбована посиленням мілітаризації Росії і тим, "як розгортається ініційована РФ гібридна війна".

У цьому контексті сторони констатували необхідність не тільки продовження санкцій проти Росії, а й їхнє посилення.

Крім того, співрозмовники обговорили можливості інтенсифікації співробітництва між Україною та Великою Британією у сферах оборони і безпеки.

Турчинов зазначив, що Україна зацікавлена в співробітництві у форматі спільних проектів у сферах безпеки і оборони.

Лавгроув підкреслив, що Велика Британія поважає територіальний суверенітет і незалежність України і вважає анексію Росією Криму незаконною.

Секретар Міністерства оборони Великої Британії висловив сподівання, що співпраця з Україною буде продовжуватися і поглиблюватися.

Нагадаємо, сьогодні голова Євроради Дональд Туск повідомив, що лідери ЄС домовилися продовжити економічні санкції проти Росії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати