Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Охтирці відбулися зіткнення між прихильниками ВО Свобода та КПУ

23 лютого, 14:52

У місті Охтирка Сумської області відбулися зіткнення між представниками ВО Свобода і комуністами через спроби відновлення зруйнованого 15 лютого пам'ятника Леніну, повідомили в прес-службі ВО Свобода.

У місті Охтирка (Сумська область) проходять мітинги прихильників ВО Свобода та КПУ. Прибічники ВО Свобода протестують проти відновлення пам'ятника Леніну, який свободівці демонтували 15 лютого. Протестуючі зібралися біля постаменту, на якому раніше стояв пам'ятник Володимиру Леніну, написав на своїй сторінці в Facebook прес-секретар молодіжного крила ВО Свобода Олександр Аронець.

Як повідомляє прес-служба Свободи, в Охтирці більше сотні місцевих жителів і активістів партії спільно з народними депутатами-націоналістами Андрієм Мохником, Русланом Марцінківом, Ігорем Швайкою, Ігорем Мірошниченком та Андрієм Міщенком проводять акцію протесту проти відновлення пам'ятника Леніну.

У той же час громадський порядок охороняють кілька десятків міліціонерів.

Протестуючі вимагають не допустити встановлення пам'ятника Леніну на території, яка належить місцевому храму Української православної церкви Київського патріархату. Учасники акції скандують гасла: Серп і молт - смерть і голод!, Комуняку - на гіляку.

З боку комуністів чути крики Ленін, партія, комсомол і Ні фашизму в Україні.

"У свою чергу прихильники КПУ з погрозами і залякуваннями намагалися відтіснити націоналістів від постаменту. Під час зіткнень, спровокованих комуністами, міліціонери і беркутівці били учасників акції протесту, зокрема народних депутатів-свободівців. Правоохоронці оточили активістів і тримають їх у кільці", - повідомляє прес-служба Свободи.

В даний час заступник лідера фракції ВО Свобода Мохник разом з депутатом-свободівцем Андрієм Міщенком намагаються з'ясувати у керівника Охтирського райвідділу міліції, чому його підлеглі б'ють громадян та народних депутатів.

Як повідомлялося, мер Харкова Геннадій Кернес пообіцяв "переламати руки і ноги" тому, хто приїде до Харкова зносити пам'ятник Володимиру Леніну.

Нагадаємо, 15 лютого активісти партії Свобода разом з депутатом Ігорем Мірошниченком здійснили демонтаж пам'ятника Володимиру Леніну в місті Охтирка Сумської області. Відомо, що після акції активісти опинилися в районному відділенні міліції, де дали свідчення з приводу власних дій.

Сумська міліція почала кримінальне провадження за фактом знесення пам'ятника Леніну в Охтирці (Сумська область) представниками ВО Свобода на чолі з народним депутатом Ігорем Мірошниченком.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати