Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Естонія хоче запустити новий вид віз - для "цифрових кочівників"

23 липня, 16:46
Фото dou.ua

Міністерство внутрішніх справ Естонії направило на узгодження проект поправок до закону про іноземців, які спростять для деяких з них можливості жити і працювати в Естонії. Про це повідомляє ERR.

Планується зробити новий вид візи для так званих "цифрових кочівників" - ІТ-фахівців, фінансистів і маркетологів, які працюють по всьому світу, а країну проживання обирають за зручністю.

Зараз, щоб працювати в Естонії, людина повинна оформити робочу візу. Однак у країну за туристичною візою приїжджають і працюють програмісти, які виконують замовлення, наприклад, для американських компаній.

"Цифрові кочівники" - це в основному ІТ-фахівці, фінансисти, маркетологи. Для таких людей потрібні лише комп'ютер та інтернет. Для них не має значення, в якій країні працювати. Вони ведуть кочовий спосіб життя, але за рахунок споживання товарів і послуг в країні проживання вони позитивно впливають на місцевий бізнес", - пояснив радник відділу громадянства і міграції МВС Естонії Кіллу Вантс необхідність спеціальної візи для таких людей.

Крім цього, іноземцям дозволять працювати у декількох фірмах і змінювати роботодавців без оформлення нового дозволу на проживання. У реєстрі народонаселення іноземці будуть вказувати місце проживання, якщо вони живуть в країні не менше шести місяців.

Як повідомлялося раніше, днями Кабінет міністрів України доручив Міністерству закордонних справ забезпечити оформлення довгострокових віз для в'їзду до країни громадянам Естонії за нульовою тарифною ставкою консульського збору.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати