Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На саміті НАТО обговорять ситуацію на Донбасі, - Столтенберґ

24 травня, 15:14
Фото Reuters

Країни-союзниці НАТО, зокрема, учасниці "нормандського формату" - Німеччина й Франція, - на саміті у Брюсселі можуть підняти питання щодо невиконання Мінських угод.

Про це заявив напередодні зустрічі лідерів держав та урядів 28 членів альянсу генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ, передає Радіо Свобода.

"Насамперед, члени "нормандського формату", Німеччина й Франція, будуть говорити про виконання Мінських угод. Нам слід пам’ятати, що найголовнішою причиною того, що НАТО здійснює наймасштабніше посилення колективної оборони, зокрема, розгорнувши чотири бойові батальйони в країнах Балтії та Польщі, пов’язане саме з цим. Ми підтримуємо й економічні санкції щодо Росії з боку ЄС і США", - заявив керівник альянсу.

Столтенберґ додав, що НАТО занепокоєне недотриманням режиму припинення вогню, невідведенням важкої військової техніки від лінії зіткнення, а також недопущенням до роботи місії спостерігачів від ОБСЄ.

"Те, що місії ОБСЄ не дають можливості спостерігати за ситуацією, а нещодавно навіть один з її членів загинув, а кілька осіб було поранено, - це порушує саму місію та положення щодо роботи спостерігачів ОБСЄ", - сказав генсекретар.

На саміті НАТО, який відбудеться 25 травня у Брюсселі головними темами будуть боротьба зі світовим тероризмом і справедливе інвестування кожного її члена в сфери безпеки й оборони своїх країн, заявив керівник цієї політично-військової організації Єнс Столтенберґ.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект №0144 про ратифікацію адміністративних домовленостей щодо охорони інформації з обмеженим доступом між урядом України та Організацією Північноатлантичного договору.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати