Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Країни Заходу можуть ввести санкції проти Білорусі у разі появи нових політв'язнів, - Лінкявічюс

27 березня, 14:33
Фото Reuters

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс не виключає, що країни Заходу можуть ввести нові санкції проти Білорусі, якщо там знову з'являться політичні в'язні.

Таким чином він прокоментував придушення протестів у Мінську, які пройшли в суботу,  повідомляє портал Delfi.

За словами Лінкявічюса, такі дії влади Білорусі не підуть на користь.

"Це насправді позначиться не тільки на внутрішній політиці, де таким чином ситуація не буде стабілізована, але це відіб'ється і на подальших відносинах з ЄС і відповідно на всіх інших домовленостях, які випливають з цього і, насправді, були б вигідні Білорусі, як країні" - сказав він.

"Так що тут вибір влади Білорусі, а наш обов'язок - принципово і адекватно реагувати на ситуацію. На жаль, ця реакція буде різкою. Якщо там знову з'являться політичні в'язні, то, без всяких сумнівів, знову буде повернення до питання санкцій", - заявив глава МЗС.

Як відомо, у суботу в Мінську пройшла несанкціонована акція протесту, на яку пішла жорстка реакція з боку силових структур Білорусі. Людей хапали просто на вулицях і кидали  в автобуси міліції. За оцінками правозахисників, було затримано більше 700 осіб.

У свою чергу, президент Польщі Анджей Дуда розчарований діями білоруської влади щодо учасників мітингу на День волі 25 березня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати