Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Пакистані опозиція планує створити коаліційний уряд

29 липня, 16:14
Фото: Reuters

Лідер опозиційної партії «Техрік-е-Інсаф» Імран Хан заявляє, що його політична сила має достатню кількість законодавців, щоб за результатами виборів 25 липня створити коаліційний уряд із дрібнішими партіями.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Представник партії Імрана Хана Фауд Чаудхрі в інтерв’ю AP відмовився уточнити склад майбутньої коаліції, заявивши, що деталі оприлюднені, коли новообрані депутати Національної асамблеї наступного тижня складатимуть присягу.

Нагадаємо,28 липня виборча комісія Пакистану оприлюднила остаточні результати голосування, згідно з якими опозиційний лідер Імран Хан та його партія здобуває 115 з 269 місць. Друге місце з 64 мандатами посіла чинна владна партія, Пакистанської мусульманська ліга (Наваз), орієнтована на колишнього прем’єр-міністра Наваза Шаріфа, який нині перебуває за ґратами.

Раніше повідомлялося, що у Верховному суді Пакистану заявили про початок розслідування поданих суддею скарг про те, що армія країни маніпулює судовою владою напередодні виборів 25 липня.

Повідомлялося також, що у Пакистані напередодні виборів застрелився кандидат Мохаммад Ахмед Могол після суперечки зі своїми синами.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати