Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Сумщині представили нового очільника області – Миколу Клочка

29 грудня, 16:38

29 грудня перший заступник голови Адміністрації Президента України Віталій Ковальчук офіційно представив у Сумах нового голову Сумської обласної державної адміністрації. Віднині Сумщину буде очолювати Микола Клочко, призначений на цю посаду Указом Президента України від 26 грудня 2014 року. Досі Микола Олексійович керував Сумською обласною радою у якості її голови. Складе повноваження голови облради і повноцінно приступить до своїх нових посадових обов’язків він після того, як відбудеться чергова сесія обласної ради, призначена на 15 січня 2015 року. Доти тимчасово виконуючим обов’язки губернатора Сумщини залишатиметься перший заступник голови Сумської облдержадміністрації Іван Боршош.

Микола Клочко зазначив, що розглядає призначення на такий високий пост не як превілегію, а як вияв довіри з боку Президента України і самої сумської громади. А також як величезну відповідальність, яку він бере на себе.

Пріоритетами своєї діяльності новопризначений керівник визначив курс на втілення реформаторської проєвропейської політики; консолідування сил задля забезпечення стабільності та миру в Україні, в тому числі – покращення координації дій усіх виконавчих структур з метою посилення обороноздатності Сумщини, котра межує з територією РФ. Крім того, особлива увага приділятиметься переорієнтації експортних поставок місцевих виробників на європейські ринки та розвитку сільських територій.

Микола Клочко розповів, що з цією метою має намір прийняти ряд принципових управлінських рішень, у тому числі і щодо нових кадрових призначень. «Збільшувати кількість своїх заступників я не збираюся, – заявив він у відповідь на запитання журналістів. – Мова може йти лише про їх скорочення. Я добре знаю, хто і чим займався, обіймаючи раніше ці посади. Той, хто не працював добросовісно і професійно, може готуватися до скорочення». Свою команду Микола Олексійович збирається формувати з людей, які відзначаються професійністю, чесністю і патріотизмом.

Микола Клочко закінчив Сумський державний педагогічний університет за спеціальністю «історія та правознавство» , «англійська мова та зарубіжна література» (2000). Навчався в аспірантурі при кафедрі філософії СДПУ (2000–2003). Паралельно навчався у Київському національному економічному університеті, отримав кваліфікацію магістра з правового регулювання економіки. У 2002 році розпочав власний бізнес і відкрив юридичну практику. У 2005 році  визнаний найкращим підприємцем року міста Суми в одній із номінацій.  У2007 році  -  кращим підприємцем року в Сумській області. Очолював Сумську територіальну організацію Політичної Партії «Фронт Змін». На місцевих виборах 2010 року став депутатом Сумської обласної ради і керівником  фракції  ПП «Фронт змін» у облраді. Після прийняття рішення про об'єднання ПП «Фронт змін» і ВО «Батьківщина» став членом ВО «Батьківщина». З лютого 2014 року очолював Сумську обласну раду VІ скликання. Брав участь у позачергових виборах депутатів Верховної Ради України 26 жовтня 2014 року (йшов у списках політичної партії "Блок Петра Порошенка"). Указом Президента України № 967/2014 від 26.12.2014 призначений головою Сумської ОДА. Одружений, має двох дітей.

Алла АКІМЕНКО, Суми.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати