Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Переговори з ЄС щодо Brexit будуть важкими, - Мей

30 квітня, 15:01
Фото Reuters

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила у неділю, що переговори з Європейським союзом щодо виходу країни із блоку будуть важкими, відповідаючи таким чином на жорстку позицію, зайняту лідерами ЄС щодо майбутніх переговорів.

Лідери ЄС у суботу схвалили жорсткі умови стосовно Brexit для Британії та попередили, щоб британці не мали «ніяких ілюзій» щодо швидкого встановлення нових відносин з метою зберегти доступ на ринків ЄС, повідомляє Reuters.

«Те, що це показує, і що деякі з інших коментарів, які ми вже бачили від європейських лідерів показують, що настають часи, коли ці переговори будуть жорсткими», -  наголосила Мей.

Британський прем’єр також підтвердила свою позицію, що вона буде готова припинити переговори без угоди, якщо їй не сподобається те, що буде запропоноване Брюсселем.

Як раніше повідомлялося, глави держав та урядів 27 країн-членів Євросоюзу на саміті у Брюсселі одностайно схвалили директиви на ведення переговорів з Лондоном про вихід Великої Британії із Спільноти.

Як очікується, переговори про Brexit зможуть розпочатися не раніше 8 червня, коли у Британії пройдуть позачергові вибори.

За планами Єврокомісії, після завершення переговорів про Brexit Велика Британія має залишити ЄС у березні 2019 року.

Що таке «жорсткий Брекзит» або деякі подробиці розлучення по-британськи.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати