Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Меркель закликала ЄС бути більш активним гравцем на світовій арені

30 травня, 16:12
Фото Reuters

Канцлер Німеччини Анґела Меркель закликала ЄС до більшої самостійності на світовій арені. Європейці, за словами очільниці німецького уряду, мають "самі взяти в руки" свою долю.

"Європа має бути гравцем, який втручається також у справи на міжнародному рівні", - заявила Меркель у вівторок, 30 травня, після зустрічі з прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді, передає DW.

Канцлер Німеччини наголосила, що традиційні зв'язки з США мають надзвичайне значення, "але ми є частиною глобального світу", і тому Європа, й зокрема Німеччина, має поглиблювати відносини з такими країнами, як Індія та Китай.

У свою чергу, Меркель і Моді у цей день домовилися про бюджет програм розвитку у розмірі одного мільярда євро щороку. Ці кошти залучать у таких сферах, як відновлювані джерела енергії та розбудова "розумних міст".

Зі свого боку, Моді назвав Німеччину "дуже надійним партнером" і закликав світ до поширення вільної торгівлі. "Ми один з одним пов'язані", - цитує Моді інформагенція dpa.

Нагадаємо, Меркель і надалі залишається переконаною прибічницею тісної співпраці між Німеччиною та Сполученими Штатами Америки.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати