Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Російський фрегат запустив ракети у район Пальміри в Сирії

31 травня, 10:40
Фото flot.com

Фрегат "Адмірал Ессен" і підводний човен "Краснодар", що належать РФ, запустили чотири крилаті ракети "Калібр". Їх мішенню стали околиці Пальміри. У міноборони Росії запевняють, що метою запуску ракет було ураження об’єктів угруповання "Ісламська держава”, передає ВВС.

Цілями стали укриття в районі на схід від Пальміри, де перебувала важка техніка і "скупчення живої сили бойовиків", перекинутих із Ракки. Всі цілі були успішно уражені, зазначили у відомстві. Повідомляють, що підводний човен "Краснодар" запустив крилаті ракети з підводної позиції.

Російська військова операція в Сирії почалася у вересні 2015 року. В березні наступного року президент Росії Путін несподівано оголосив про скорочення військової присутності в Сирії.

У січні цього року зону конфлікту залишили кораблі авіаносної групи Північного флоту на чолі з єдиним російським авіаносцем "Адмірал Кузнєцов".

За офіційними даними, в Сирії загинули понад 30 російський військовослужбовців-контрактників. Метою операції російська влада називає боротьбу з бойовиками ІД.

Але на Заході вважають, що Росія під цим приводом надає підтримку режиму сирійського президента Башара Асада.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати