Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Два сюрпризи для Слов'янська

У школу, що першою постраждала від бойовиків 2014 року, приїхали британський кіноактор Орландо Блум і колекція кращих видань Бібліотеки газети «День»
07 травня, 12:34
ФОТО З ОФІЦІНОЇ СТОРІНКИ UNICEF

«Освіта - це важливий фундамент для відновлення життя в новому, безпечному і сприятливому середовищі для дітей регіону, якого торкнулася війна». Так прокоментував Орландо Блум свій візит в школи Донбасу, перший із яких він здійснив у школу №13, про яку «День» писав раніше в матеріалі «Навчання патріотизму не має бути профанацією». Нагадаємо, в середині травня 2014 року, коли формально ще йшов навчальний процес, дах цієї школи над актовою залою протаранив снаряд. Зараз за кошти ЮНІСЕФ і уряду Японії в ній замінили всі вікна, відремонтували вхід, реконструювали санвузли, оновили спортзал, а учні молодших класів отримали спеціальні антисколіозні меблі і канцелярію.

Відразу після цього ще один сюрприз - до тієї ж школи приїхав набір книжок газети «День» - «розумний» подарунок від редакції і особисто від головного редактора Лариси ІВШИНОЇ.

Публіцистичний триптих - «Котел», або Справа без терміну давності», «Я - свідок. Записки з окупованого Луганська», «Катастрофа і тріумф. Історії українських героїв», історична книжка «Повернення в Царгород», легендарна «Україна Incognita», видання «Ваші мертві вибрали мене» авторства Джеймса Мейса, серія «Бронебійна публіцистика» - твори Драгоманова, Франка, Куліша, Хвильового, Маланюка, Липинського, Стуса, Григоренка та інших у форматі «захалявних книжечок», свіжі номери Маршруту №1 і газети «День» приємно здивували педагогів школи.

«Як директор школи хочу висловити слова великої вдячності редакції газети «День» за такий цінний подарунок – книжки нашим учням. Підкреслю, що на шкільні бібліотеки останнім часом систематично не звертають увагу, управління освіти не виділяє гроші на наповнення їх сучасною якісною літературою, особливо відчувається нестача в українських виданнях. Це питання я неодноразово піднімав, звертаючись до благодійних фондів, спонсорів. Бібліотека газети «День» - це необхідні нам нові підходи і джерельна база у вивченні історії та літератури», - розповідає директор школи №13 Анатолій ПОГОРЄЛОВ.

Директор школи №13 Анатолій ПОГОРЄЛОВ – в центрі

Нагадаємо, цього року, в 30-ту річницю аварії на Чорнобильській АЕС, «Розумні Великодні кошики» були відправлені в 34 школи і сім бібліотек Іванківського та Поліського районів Київської області. Як відомо, саме ці два райони найбільше постраждали від чорнобильського лиха.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати