Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Краса handmade

У Вінниці триває новорічний ярмарок сувенірів, які створили люди з інвалідністю
14 грудня, 12:17
ФОТО АВТОРА

Виставка авторських робіт майстрів з обмеженими фізичними можливостями «Руками створена краса» відкрилася у вінницькому Експоцентрі. Вінничани можуть лише придбати ексклюзивні handmade вироби, а й долучитися до мистецьких та кулінарних майстер-класів. Перший у рамках відкриття виставки провів переможець одного з телевізійних шоу Данило Ківа. Він учив вінницьких дітей пекти різдвяне печиво та прикрашати його солодкою глазур’ю.

«За дев’ять років ярмарок «Руками створена краса» перетворився на справжній триденний перфоманс. Як на мене, то унікальність цієї події в тому, що ініціатива завжди йде знизу, тобто від відвідувачів, які щороку вносять свої пропозиції. Саме тому з часом ярмарок «обріс» майстер-класами, фотозонами, концертами і показами мод. Цього року ми вирішили додати певної автентики, оформили фотозони з речами, які відшукали у бабусиних скринях. Окрім цього, презентуємо страви подільської кухні, які готуватимуть відомі в місті люди. Долучилися до кулінарних майстер-класів і кримські татари, які переїхали до Вінниці», — розповідає засновниця клубу «Подільська кухня» Олена Павлова.

Ярмарок «Руками створена краса» проводиться у місті вже дев’ятий рік поспіль. Організатори — громадське об’єднання «Гармонія» — щоразу додають нові оригінальні до переліку заходів ноту благодійності. Цього року, наприклад, усі відвідувачі зможуть допомогти зібрати книги для бібліотеки села Лебединське, яке знаходиться у прифронтовій зоні на Донбасі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати