Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Чорноморський флот. Кораблі та майно віддають лише по-братські...

04 жовтня, 00:00

Всупереч черговим домовленостям, українським та російським військовим так і не вдалося до 1 жовтня завершити справу з прийомом-передачею на склад ВМС України кораблів та берегових об`єктів колишнього Чорноморського флоту.

Загалом відомо, що з 40 об'єктів інфраструктури не прийнято майже половину, а з трьох кораблів та суден ЧФ - два. Посадові особи у ВМС України утримуються від коментарів, хоча раніше командуючий ВМС контр-адмірал Михайло Єжель стверджував: проблеми, які виникають під час розподілу, з'ясовуються в робочому порядку. Проте цей "робочий порядок" на практиці означає, що українська сторона наголошує: об'єкти та кораблі не можуть бути прийняті, бо вони в стані, який мало чим відрізняється від аварійного. Росіяни стверджують, що позаяк коштів на ремонт та утримання бази протягом останніх років ЧФ не отримував, то об'єкти та кораблі повинні прийматися за їхнім фактичним станом.

Ясна річ, ані півсловом не згадуючи про те, що російські екіпажі, та й самі адмірали, м'яко кажучи, не дуже піклувалися про те, щоб передати майно своїм стратегічним партнерам цілим та неушкодженим. Не виключено, що остання межа прийому-передачі буде вкотре перенесена на пізніший термін, проте це навряд чи принципово змінить ситуацію.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати