Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«День» виступає джерельною базою...»

Донецький університет імені Стуса отримав у подарунок архів періодики
04 серпня, 11:30

Львівська агенція Perfect PR представила Донецькому національному університету імені Василя Стуса, що у Вінниці, підшивки всеукраїнських місцевих газет, починаючи з 2013 року й донині. Отримані журнали та газети («День», «Газета по-українськи», «Країна», «Високий Замок», «Ратуша», «Львівська газета», «Львівська пошта», «Експрес») використовуватимуть студенти-журналісти, які досліджують сучасні тенденції розвитку вітчизняних друкованих медіа, а також всі, хто цікавиться новітньою історією України, зафіксованою на газетних шпальтах. Зберігатимуться видання в науковій бібліотеці вишу, яка розташована в його головному корпусі. Номери поточного року — на кафедрі журналістики.

«Цей архів надійшов до нас абсолютно безкоштовно, його власники навіть оплатили поштову пересилку. Наша випускниця Валерія Печеник зараз працює редакторкою у Львові, і дізналася від партнерів, які вимушені були змінити офіс, що в новому приміщенні не буде місця для ретельно зібраних роками газет. Тоді у неї з’явилася ідея перемістити газети до Альма-матер. За що ми дуже вдячні, — каже старший викладачка кафедри журналістики Олена Самойленко. — Адже сучасна періодика в процесі підготовки майбутніх журналістів необхідна. Наші студенти вивчають контент сучасних медіа, зокрема, друкованих видань — щоб знати, про що, якою мовою, з якими заголовками пишуть газетярі, які теми висвітлюють, як подають новинний та аналітичний контент. На прикладах загальноукраїнських та місцевих видань ми демонструємо виконання функцій сучасної журналістики — від ідеологічної до розважальної. Гарний приклад у цьому демонструє газета «День», яка, відверто, виступає джерельною базою для курсових, дипломних, магістерських досліджень. А головне, що газета «День» є прикладом якісного вітчизняного видання, яке формує світогляд молодої людини. Вважаємо, що бути гідним фахівцем та громадянином і не читати «День» неможливо!»

До вимушеного переміщення університет збирав заявки кафедр та передплачував заявлені видання. Але величезний архів періодики залишився у Донецьку, перевезти його до Вінниці не було можливості. Тепер, отримавши у подарунок підшивки вітчизняних видань, студенти матимуть новий матеріал для наукового аналізу і дослідження, кажуть викладачі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати