Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Фахові та успішні

У Львові відбудеться асамблея «Українка у світі: професіоналізм, активізм, традиція»
14 серпня, 19:35

Захід, який пройде 2—4 вересня, організовує Міжнародний інститут освіти, культури і зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» з нагоди 70-річчя Світової федерації українських жіночих організацій.

«Коли я вивчала «ринок» жіночих форумів, то звернула увагу, що на них майже ніколи не запрошують українок з-за кордону, — зазначила директорка  МІОКу Ірина КЛЮЧКОВСЬКА. — А ми, постійно з ними спілкуючись, бачимо, що це не тільки професіонали, а й дуже активні жінки. Тому дуже шкода, що в України про них мало знають, радше — зовсім не знають. От ми й вирішили зламати стереотип — в черговий раз».

Також Ірина Ключковська вкотре говорить про те, що діаспора — це не тільки люди літнього віку, а молоді, креативні, високопрофесійні, ерудовані особистості, які за кордоном себе цілком реалізували.

«Ми запрошували на наш форум тих, хто ідентифікує себе з Україною, — наголошує директорка МІОКу. — Це, зокрема, сенаторка із Канади Рейчел Андрейчик, яка буде у нас спеціальним гостем. Це й усім нам добре відома диригент Оксана Линів, котра в цілому світі робить величезну промоцію Україні через культуру. Це й Мирослава Гонгадзе, котра є нашим голосом в Америці. Запрошували ми й Христю Фріланд із Канади, яка, на жаль, не зможе приїхати, бо там відбувається зміна уряду в той період. Приїдуть Анна Кісіль, яка очолила Світову федерацію українських жіночих організацій, антропологиня Марта Кебало, котра представляє український жіночий рух в Організації Об’єднаних Націй. Ще серед учасниць форуму — Оксана Білозір, Лідія Ткачук, Оксана Літинська, Маріанна Заяць, Оксана Юринець, Віра Коник, Лада Рослицька, Оксана Винницька-Юсипович, Наталя Пошивайло-Тауер, Анна Кантер. Тобто у нас будуть люди різного віку і різних професій, які є глибоко поважними громадянами країн, де вони живуть, не втрачаючи зв’язку з Україною й ідентифікуючи себе українцями».

Головне завдання асамблеї «Українка у світі: професіоналізм, активізм, традиція» — створити комунікаційний майданчик, де зійдуться активні жінки у різних сферах з цілого світу, які поспілкуються між собою й обов’язково спродукують нові проекти. «Асамблея покликана зламати наявні досі стереотипи і представити Україні українську жінку діаспори як носія фахових знань, ділової та громадської активності, показати її сучасною, дієвою, професійною та успішною», — каже Ірина Ключковська. Планується форум у форматі панелей: «Професіоналізм — інтелектуальна сила українки у світі», «Активізм заради змін та поступу» і «Традиція як єдність поколінь».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати