Хатка для Миколая
Днями в Черкасах відкрили виставку «Смачна Новорічна країна». Пахло свіжою випічкою, ваніллю та шоколадом. Понад сто їстівних будиночків прикрасили виставковий зал торговельно-розважального комплексу «Хрещатик» у центрі міста.
Усі охочі впродовж двох тижнів училися розписувати пряники та створювати в домашніх умовах смачні новорічні будиночки. Для цього міська влада надала необхідні продукти та попросила відомого черкаського кулінара Андрія Крижанівського провести три майстер-класи та розповісти про всі таємниці приготування і компонування їстівних будиночків. Скористалися можливістю дізнатися, як готувати смачну хатку для Миколая, близько 500-т дітей. Тож нічого дивного, що для виставки зібрали більш як сотню будиночків і стільки ж різних пряників та інших менш масштабних виробів. Причому черкащани досить творчо підійшли до завдання — не всі використовували рецепти Крижанівського.
— Я пояснював, що якщо робити глазур, то потрібно взяти білок і цукрову пудру, але бачу, що тут є й інші варіанти — є крем зі збитих вершків, є шоколадний крем... Будиночків багато, вони дуже різноманітні. І добре видно, де робила дитина, а де допомагали дорослі. Звісно, мені більше подобаються ті будиночки, які робили діти, — поділився із «Днем» своїми враженнями від «солодкої» виставки Андрій Крижанівський.
Як повідомили «Дню» у прес-службі Черкаського міськвиконкому, днями відбудеться також святковий аукціон — усі охочі зможуть придбати собі диво-будиночки. Стартова ціна лотів — від ста гривень. Кошти після аукціону спрямують у дитячі будинки.