«Хочу підтримати українську армію. Але по-своєму»
Італійський ресторатор влаштував обід випускникам військової кафедри Національного університету водного господарства та природокористуванняРесторатор із Італії, який вже два роки мешкає в Україні, пригостив рівненських студентів-військових обідом. Щоб підбадьорити хлопців, готував для них патріотичну страву — у кольорах прапора своєї батьківщини.
«Я стежу за подіями, що відбуваються в Україні, і переймаюся ними, — розповідає кухар Андреа Пірас. — Чув про заклики підтримати українську армію. Хочу долучитися до цієї справи. Але по-своєму. Найкраще я вмію готувати. Саме тому вирішив пригостити обідом тих, хто йде в армію. До речі, я сам служив три роки. Будучи солдатом, також працював на кухні. Для обіду я вибрав улюблену страву італійських солдатів — пасту під соусом. У її приготуванні використовуються кольори італійського прапора — червоний (це помідори), зелений (базилік), білий (макарони)». Італійський ресторатор нагодував майже 100 студентів-випускників військової кафедри Національного університету водного господарства та природокористування. Для цього йому знадобилося 12 кілограмів пасти.
«Це молоді люди, які вже найближчим часом стануть молодшими лейтенантами, підуть служити до Збройних сил України та в інші силові структури, — прокоментував прес-офіцер Міністерства оборони України в Рівненській області Олександр Гайн. — Для них зараз важливо відчувати підтримку. Таку акцію, яку ініціював іноземець, проводимо вперше. Загалом же ми вдячні всім, хто зголошується допомогти армії».