Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Не відкладати щеплення на потім

Уряд виділив 25 мільйонів гривень на підсилення інформаційної кампанії щодо вакцинації від ковіду
07 жовтня, 20:24

«15 125 нових випадків (ріст за тиждень +40%), 313 — летальних, 26 012 — пацієнтів у лікарнях (ріст за тиждень +37%), 3550 добових госпіталізацій (ріст за тиждень +36%). В Одеській області сьогодні — 43 летальних випадки, максимум за пів року. Летимо на всіх парах у ковідну катастрофу», — це учорашній ранковий звіт від системного аналітика Євгена Істребіна, який продовжує готувати статистичні та графічні матеріали про перебіг пандемії в Україні.

Знову, як і минулої весни, у новинах розповідають про черги з «швидкими» до лікарень, про брак лікарів-реаніматологів і брак ліжко-місць для тяжких пацієнтів. Натомість лікарі закликають усіх, хто ще не вакцинувався від ковіду, зробити це, бо більшість госпіталізованих пацієнтів — без щеплень. За даними МОЗ, від початку вакцинальної кампанії щеплено 7 360 202 людини, з них отримали одну дозу — 7 360 200 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози — 5 942 170 людей.

Аби нарешті заохотити українців до вакцинації, Міністерство охорони здоров’я на останньому засіданні уряду просило про виділення коштів на рекламну кампанію. Уряд почув і схвалив постанову про необхідність виділення 25 млн грн з бюджету на підсилення інформаційної кампанії щодо вакцинації від COVID-19 на телебаченні. «Гроші будуть передані в розпорядження Міністерству культури та інформаційної політики. Міністерство охорони здоров’я координуватиме розробку самого контенту», — додають у пресслужбі МОЗ.

Хоча медичні фахівці наголошували на необхідності такої активної вакцинальної кампанії ще влітку, щоб до початку нової хвилі більшість населення була убезпечена від тяжкого перебігу хвороби. А це у свою чергу запобігло б перевантаженню медичної системи. Бо тепер в обласних центрах, приміром, у Харкові, Одесі, місць для лікування тяжких ковідних хворих уже немає, їх везуть у сусідні райцентри.

Зараз наявні понад 11 мільйонів доз різних вакцин від ковіду. МОЗ закликає обирати з-поміж них та не відкладати щеплення на потім.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати