Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Олексій Подольський: «Українці очікують реальних дій»

Напередодні суду по Пукачу 12 березня потерпілий Подольський звернувся до керівництва країни з вимогами…
07 березня, 12:37
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

Наступної середи відбудеться засідання Апеляційного суду Києва, який має розглянути заяви на оскарження рішення суду першої інстанції від 29 січня 2013-го щодо довічного вироку екс-начальникові департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексію Пукачу. Його, нагадаємо, засудили за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе та викрадення і побиття громадського діяча Олексії Подольського. Апеляційні скарги подали як потерпілий Подольський, так і інші сторони процесу. Це буде друге засідання Апеляційного суду. Перше відбулося 21 січня 2014 року без ухвалення рішень по суті справи.

Напередодні нового засідання суду потерпілий у справі Подольський відправив заяву на адресу в. о. генпрокурора Олега Махніцького. Копії цієї заяви він також передав голові Верховної Ради Олександру Турчинову, прем’єр-міністру Арсенію Яценюку, керівникам фракцій Верховної Ради, президенту ПАРЄ Жан-Клоду Міньйону, уповноваженому члену Гельсінської комісії Конгресу США Стіву Коену (і передав в редакцію «Дня»):

В. о. Генерального прокурора України

О.І. Махніцькому

Копії:

Голові Верховної Ради України

О.В. Турчинову,

Прем’єр-міністру України А.П. Яценюку,

керівникам фракцій Верховної Ради України

Президенту Парламентської Асамблеї Ради Європи

Жан-Клоду Міньйону

Уповноваженому члену Гельсінської комісії Конгресу США

Стіву Коену

Подольського О. І.,

потерпілого по справі за звинуваченням О. Пукача,

що мешкає у Києві за адресою вул. Ярославська 26 кв. 26,

тел. 050 387 63 27

Заява

14 років українське суспільство та міжнародна спільнота чекає на правосуддя щодо організаторів та замовників українських ескадронів смерті, що катували та вбивали українців під патронатом президента України Л. Кучми.

14 років всі до одного Генеральні прокурори України організовували і брали безпосередню участь у системному фальшуванні розслідування резонансних кримінальних справ щодо політичного насильства, яке коїлось безпосередніми представниками та керівниками правоохоронних органів на замовлення вищого політичного керівництва України.

14 років безкарності Л. Кучми, що особисто вчив В. Януковича «підвішувати за яйця українських суддів», нахабно фальшувати вибори, відрізати голови журналістам, фізично знищувати опозиційних депутатів, викрадати та катувати активістів громадянського суспільства, призвели до нахабного побиття студентів 30 листопада 2013 року, до вбивства Вербицького, викрадення та катування Луценка та Булатова, замаху на життя Т. Чорновол, нарешті розстрілу Небесної сотні України.

Саме ця безкарність, за якою стоїть не лише службова залежність прокурорів, слідчих, суддів, у тому числі конституційних, а й багатомільйонні хабарі, що роздані родиною Кучми, призвели до того, що відверте вбивство свідків та учасників злочинів Л. Кучми – Ю. Кравченка та Г. Кирпи – Генеральні прокурори України та Голови СБУ сфальшували у самогубства. А Конституційний суд України тим же складом і з тим же цинічним нахабством, з яким він зґвалтував Конституцію України, заборонив використовувати беззаперечні докази злочинів Л. Кучми, В. Литвина, В. Януковича та ще кількох десятків поплічників, що ще за Кучми встановили в Україні злочинний режим.

Переконаний, що ніякі службові або політичні компроміси, а тим більш – ніякі гроші ані Януковича, ані Кучми тепер вже не убережуть катів від майбутнього міжнародного трибуналу. А той, хто цього ще не зрозумів і намагатиметься увести від відповідальності колишніх президентів-злочинців, має чітку перспективу опинитися поряд з ними на лаві підсудних.

Нагадую, що 12 березня цього року у Київському апеляційному суді відбудеться розгляд апеляційних скарг потерпілих Гонгадзе та Подольського по справі за обвинуваченням О. Пукача.

Вважаю, що цей процес має стати реальним стартом справжнього розслідування і справжнього правосуддя, що напряму пов’язано з розслідуванням і правосуддям над режимом Януковича, якого наполегливо очікує український народ.

Разом з тим, ми не сприймемо жодних, нехай найрішучіших заяв та обіцянок нового Генерального прокурора, ким би він не був, на яку б політичну силу б не спирався, поки не отримуємо реальні сигнали щодо нової якості Генеральної прокуратури України, яка зобов’язана стати на захист Свободи та Прав українців, що віддавали життя і здоров’я за вільну Україну.

Українці очікують реальних дій і конкретних процесуальних рішень.

Отже вимагаю:

1.         Негайно відкрити кримінальне провадження щодо Л. Кучми за замовлення злочинів проти О. Єльяшкевича, О. Подольского та Г. Гонгадзе.

2.         Визнати записи злочинних розмов Л. Кучми, зафіксовані громадянином М. Мельниченком, доказами по справі Л. Кучми.

3.         Негайно порушити кримінальні провадження за фактами замовного вбивства колишнього міністра внутрішніх справ України Ю. Кравченка та фальшування висновків щодо його самогубства.

4.         Негайно порушити кримінальне провадження щодо фальшування Генеральною прокуратурою, органами внутрішніх справ та СБУ розслідування по справах О. Єльяшкевича, О. Подольского та Г. Гонгадзе.

5.         Негайно порушити кримінальне провадження щодо судді Печерського районного суду у м. Києві А. В. Мельника, який сфальшував вироки суду по справі замаху на життя О. Єльяшкевича та обвинуваченню О. Пукача.

6.         Негайно змінити позицію державного звинувачення на процесі О. Пукача, яке досі фактично виконувало функцію захисту Л. Кучми, В. Литвина та фальсифікаторів справи, аби державне звинувачення стало на позиції законності, справедливості, відкритості процесу та підтримки інтересів потерпілих по справі.

7.         Поінформувати Парламентську Асамблею Раду Європи, про виконання її численних резолюцій по справах Гонгадзе, Подольського та Єльяшкевича щодо вжитих заходів особисто Генеральним прокурором України, якому тепер вже не заважає ані Кучма, ані Янукович.

8.         Поінформувати Гельсінську комісію Конгресу США, яка тримає на постійному контролі справи Гонгадзе, Подольського та Єльяшкевича, щодо вжитих Генеральним прокурором України заходів на розслідування системних злочинів Л. Кучми.

Громадянин Олексій Подольський

3 березня 2014 року

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати