Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Мукачеві заборонили виступи пересувних цирків з тваринами

Відповідне рішення днями було ухвалено на засіданні чергової сесії міськради
12 липня, 12:54

Ініціатором розгляду такого питання став мер міста Андрій Балога. З відповідними пропозиціями до міського голови зверталися громадські організації та активісти. Йшлося про заборону розміщення та виступів цирків, у програмі яких є виступи тварин, з метою захисту від страждань і загибелі тварин внаслідок жорстокого поводження з ними.

Як зазначив «Дню» секретар ради Іван  МАНЯК, рішенням сесії на території міста Мукачево заборонено розміщення пересувних та інших мобільних цирків з тваринами, у яких відсутні дозвільні документи або умови утримання тварин не відповідають їх біологічним, видовим та індивідуальним особливостям. «До міста часто приїздять пересувні цирки, і останнім часом серед населення поширюється негативний розголос про неналежні умови утримання тварин. Реакція мукачівців на таке рішення депутатів дуже схвальна. Закарпатці часто подорожують Європою, вони бачать, в яких умовах мають комфортно жити звірі, а в пересувних цирках такі умови створити складно», — зазначив пан Іван. Також він розповів, що перевірятиме цирки та умови утримання тварин Управління міського господарства, залучаючи спеціалістів.

Маріанна САВИЦЬКА, журналіст, мешканка Мукачева, зізнається, що насправді усвідомлення того, що тваринам у цирку не місце, до неї, як і до багатьох нині, прийшло поступово. «Я впевнена, що є циркові артисти, які насправді люблять тварин і надзвичайно трепетно до них ставляться. Але, на жаль, це одиниці. Для значної частини цирків тварини — це  банальне заробляння грошей.  Тому я з радістю дізналися про новину, що у Мукачеві більше не виступатимуть цирки з тваринами, які не мають для них належних умов. Турбує лиш питання, хто визначатиме дотримання чи недотримання цих умов у цирках, які хотітимуть приїхати до Мукачева: працівники міськради, екологи, Держпродспоживслужба? Та у будь-якому випадку це надзвичайно позитивне рішення, яке, маю надію, стане черговим кроком до формування у нашій країні гуманного ставлення до тварин, що пропагується у країнах Європи, до якої ми так прагнемо», — поділилася вона з «Днем».

На подібну ініціативу від міської влади тим часом чекають і в Ужгороді. До слова, останнім часом на Закарпатті усе частіше зафіксовують випадки навмисного псування афіш пересувних цирків, людей закликають ігнорувати вистави за участі тварин.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати