Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Високий старт — політ через всю Україну

27 жовтня, 00:00
ФОТО АВТОРА

На сцені Львівської опери відкрився XIV Міжнародний фестиваль «Зірки світового балету — Високий політ». Організатор одного з найпрестижніших світових форумів, відомий танцівник Вадим Писарєв вперше відкрив свій фестиваль не у рідному місті — Донецьку, а у Львові.

— Тут надзвичайно вимоглива і знаюча тонкощі балету публіка, підкреслив Писарєв. — Ми привезли до Львова досвідчених танцівників балету з Росії, Японії. Узбекистану, Латвії і кращих українських майстрів, а також учнів Школи хореографічної майстерності Донецька.

Переповнений зал Львівської опери (незважаючи на досить високі ціни на вхідні квитки — до 200 грн.) рукоплескав артистам. Дуже сподобались публіці виступи солістів: з Національної опери України Олени — Філіп’євої, Миколи Михеєва, Максима Бернадського та Максима Чепика; з Московського академічного музичного театру ім. Станіславського та Немировича-Данченка (Ольга Сізих, Катерина Житкова); оваціями зустрічали Олену Казакову з Большого театру та львівського танцівника Олега Петрика; феноменального узбека Ульві Азізова (з Латвійської Національної опери), а також гостей з Японської Опери (Акарі Кавасакі) та... «українських японок» — Такіті Сінобу та Набухіро Терада...

Як зазначили організатори, протягом жовтня-листопада гала-концерти «Високого польоту» побачать у багатьох містах України, а завершиться фестиваль у Києві та Донецьку. Планується, що на одному з фінальних концертів — запального українського гопака станцює сам Вадим Писарєв, а його партнерами стануть артисти зі Львова та Японії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати