Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

З бюджету Києва

За квітень медики отримають додаткові виплати — Кличко
04 травня, 18:38

За квітень столичні медики отримають додаткові виплати з міського бюджету — відповідно відпрацьованого часу. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн пресконференції, відповідаючи на запитання ЗМІ, передає kyivcity.gov.ua. Він також прокоментував ситуацію щодо сум зарплатні лікарів, яку вони отримали минулого місяця. Зокрема, і медиків Київської лікарні № 8, персонал якої поскаржився на низький рівень зарплатні.

Мер, зокрема, нагадав, що в Україні, з 1 квітня розпочалася друга хвиля медичної реформи. І тепер медзаклади усіх рівнів, згідно із законом, фінансуються Національною службою здоров’я. Зарплату їм виплачує держава, а не місцева влада. Разом із тим, Київ віднайшов кошти в бюджеті міста на доплати усім медикам столиці.

«За березень сума, яку виділило місто на доплати та премії конкретно медикам 8-ої лікарні, склала 10 млн 432 тисячі гривень. А в квітні лікарня отримала значно меншу суму — від Національної служби здоров’я. Зауважу, що останніми роками щомісяця столичні медпрацівники отримували так звану муніципальну надбавку — до 50% від окладу. В такому вигляді, відповідно до реформи, вона більше виплачуватися не може. Тому тепер в рамках програми «Здоров’я киян», де ми передбачили кошти для медиків, місто надаватиме безповоротну фінансову допомогу. Наприкінці минулого тижня я підписав відповідне розпорядження», — підкреслив мер столиці.

Для лікарів сума таких нарахувань становить 4 тис. грн, для медичних сестер — 3 тис. грн, а молодшому медперсоналу — 1 тис. грн.  Це стосується медиків, які не працюють із хворими на коронавірус.

«Що стосується фінансової допомоги за березень медпрацівникам, які лікують хворих на COVID-19, то медики лікарні № 8 її справді не отримали. Це сталося тому, що керівник закладу не надав до Департаменту охорони здоров’я інформацію про лікування таких хворих у цій лікарні...», — наголосив Віталій Кличко.

За інформацією Департаменту охорони здоров’я, керівник лікарні № 8 жодного разу не звертався з інформацією про брак засобів індивідуального захисту для лікарів. У своїх регулярних звітах він показує, що лікарня забезпечена всім необхідним. «Я доручив Держпродспоживслужбі  ретельно перевірити факти, озвучені медиками. І про результати перевірки обов’язково повідомлю», — завив Віталій Кличко.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати