Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

З`ясовуються обставини загибелі журналіста Віталія Коцюка

15 липня, 00:00

У ніч з 23 на 24 червня сталася трагедія, внаслідок якої з опіками 1-2 ступеня і травмою голови в реанімацію Київської обласної лікарні було доставлено редактора відділу культури газети "День" Віталія Коцюка. У ніч з 4 на 5 липня Віталій Коцюк помер. Доля розставила всі крапки над смертю, але не над її обставинами - залишилося безліч запитань.

За попередніми повідомленнями УВС, журналіст був уражений електричним розрядом. Цю версію правоохоронні органи поки ні довели, ні спростували. Повідомити про подальший хід слідства працівники УВС відмовилися, посилаючись на таємницю. Однак відомо, що попри "електричну" опрацьовуються інші версії: пов`язану із професійною діяльністю журналіста і типове для вечірніх приміських електричок пограбування.

З`явилися і нові факти: 4-го липня в редакцію "Дня" звернулася жінка та повідомила про придбані нею в чоловіка, ззовні подібного до бомжа, документи Віталія Коцюка. Працівники редакції взнали його авторські рукописи, блокнот, паспорт, фотографії. Дипломата, за словами свідка, прізвище якої в інтересах слідства не розголошується, у "продавця" не було. Кількома днями пізніше в районі станції Корчі молода пара виявила дивне багаття, несхоже на туристичне. В ньому вціліли гудзики, защіпки та бігунок від блискавки. Поруч валялись Євангеліє, циркуль, леза для гоління, ножиці, авторучка. Чи належали речі журналістові - говорити завчасно.

Щодо дій міліції, то запізнілу оперативність вона посилила ентузіазмом: протягом останнього тижня майже 160 працівниками УВС Південно-Західної залізниці (весь особовий склад оперативних служб) здійснюється обстеження дачних масивів передмістя Києва (від Корчів до Боярки, де обгорілий Віталій був знайдений жінкою). Триває також перевірка всіх бомжів, що мали нещастя "засвітитися" в згаданому районі, з метою виявлення дипломата і його нового "власника".

Результати судово-медичної та патолого-анатомічної експертиз також становлять таємницю, а отже редакції невідомі.

Слідство триває, але досі ні місце трагедії, ні особа, яка підібрала, перевдягнула і посадила на електричку В. Коцюка, не встановлені. Достеменно зрозуміло одне: загинула хороша людина, а ми не можемо ні змиритися зі смертю, ні з`ясувати її причини. Ось так! Сумно і прикро, а основне - боляче!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати