Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Зимова ніч» для Святого Миколая

На благодійному аукціоні за дитячі малюнки вдалося виторгувати понад 30 тисяч доларів
18 грудня, 00:00

Малюючи чудесну зимову ніч, 11-річний Сашко Мільченко, мабуть, і не сподівався, що на аукціоні торги за цей твір маленького художника дійдуть аж до 4 тисяч доларів! Саме за таку ціну картину купила дружина одного із столичних бізнесменів Анастасія Спектр. Пані Анастасії так сподобалися дитячі малюнки, що вона придбала їх ще кілька. А загалом на благодійному аукціоні було продано близько тридцяти малюнків дітей із київських шкіл- інтернатів. Усі виручені кошти (а це — 30 тисяч 700 доларів) підуть на придбання подарунків до дня Святого Миколая для творчо обдарованих дітей-сиріт та дітей із малозабезпечених сімей. Ідея провести такий захід виникла у президента благодійного Фонду «Обдаровані діти — майбутнє України» Влади Литовченко та власниці галереї «Kiev.FineArt» Тетяни Франчук.

— Головне завдання нашого фонду полягає в тому, щоб талановиті діти-сироти і діти з бідних сімей не потрапили до так званого втраченого покоління лише через те, що у їхніх батьків немає грошей, щоб дати їм гідну освіту. Місяць тому ми разом із Тетяною Франчук оголосили конкурс малюнків серед дітей із київських шкіл-інтернатів №23, №3 та Броварської школи-інтернату «Детская деревня». Бажаючих взяти у ньому участь виявилося чимало — на розгляд нашого журі надійшло понад 500 робіт, які виконали діти віком від 5 до 12 років. Звичайно, н(е всі малюнки потрапили на виставку та аукціон, але подарунки до свята Миколая отримають всі маленькі художники. А ще в листопаді цього року ці три навчальні заклади від нашого фонду отримали по 50 тисяч гривень на розвиток творчих здібностей дітей, — розповідає Влада Литовченко.

Як стверджує пані Влада, взяти участь у благодійному аукціоні вони з Тетяною запропонували своїм друзям, знайомим та просто заможнім людям, яким не байдужа доля обдарованих дітей. На акцію запрошували і відомих зірок українського шоу-бізнесу, однак більшість представників пісенної та творчої еліти, на жаль, захід зігнорували.

— У наших подальших планах відкрити в Києві дитячу школу мистецтв, яку б могли безкоштовно відвідувати діти із малозабезпечених сімей, також будемо організовувати для школярів різні майстер-класи, конкурси та фестивалі. Вважаю, дієвою підтримкою стане й запровадження іменних стипендій, — зазначила Влада Литовченко.

«Чому ви вирішили віддати таку велику суму коштів за цю картину?» — запитала я в одного з учасників аукціону, який наполегливо торгувався за звичайний, на перший погляд, дитячий малюнок із зображенням осіннього пейзажу (картина стала його лише тоді, коли ціна лоту дійшла до 2 тисячі доларів). «Тому що вірю, що її автор через 10 років стане великим художником, за роботи якого даватимуть ще й не такі гроші!» — відповів чоловік, а, на прохання «Дня», назвати себе, категорично відмовився, аргументувавши це тим, що «справжня благодійність — безіменна».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати