Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Мій світ»

Під такою назвою 19 травня у Музеї сучасного мистецтва України відкрилась виставка Василя Міщенка
19 травня, 14:13

Митець працює у своєму неоімпресіоністичному стилі.  Василь Міщенко - киянин, учень академіка Михайла Дерегуса, талановитий художник, твори якого знаходяться в багатьох музеях України, приватних колекціях й оцінені експертами всесвітньо знаного аукціону Christie's для першого аукціону українського сучасного мистецтва в Лондоні. Свій творчій шлях Міщенко почав уже зрілою людиною.

З дитинства, маючи схильність до малювання й отримуючи нагороди на дитячих конкурсах, Василь вирішив стати не художником, а юристом. Але доля все ж привела його до творчості. Після закінчення університету Міщенко працював у Дирекції художніх виставок Мінкультури України. Організовуючи творчі вернісажі, спілкується з талановитими митцями та мистецтвознавцями, знайомиться з кращими зразками сучасного українського образотворчого мистецтва й розуміє, що творчість живе в його серці.

Василь починає творити свої полотна, захоплюючись портретом, пейзажем, натюрмортом. Майстер відтворює всю красу та мінливість навколишнього світу, а останнім часом вирішує перш за все колористичні завдання. Світ Василя Міщенка завжди різний і несподіваний.

Виставка діятиме до 12 червня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати