Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вищий пілотаж танцю

Уперше в Києві Продюсерський центр Патріка Суейзі (США) репрезентує прощальний тур Дезмонда Річардсона
02 квітня, 18:05
ПЛАСТИЧНИЙ І ХАРИЗМАТИЧНИЙ ДЕЗМОНД РІЧАРДСОН (ШКОДА, ЩО ВІК ТАНЦІВНИКІВ ШВИДКОПЛИННИЙ!) / ФОТО З САЙТА PATAROBINSONPHOTOS.COM

На концерті, який відбудеться 3 квітня в Національній опері, видатний танцівник і один із засновників Complexions Contemporary Ballet востаннє вийде на сцену разом зі своєю трупою. В цьому вечорі також візьме участь київський прем’єр Денис Матвієнко. Нагадаємо, з моменту створення (1994 рік) Complexions відкидав умовності балетного мистецтва та ламав стереотипи. Темпераментний танець, що виник із поєднання стилів і культур, а також класичної, джазової та сучасної музики завоював популярність глядачів із різних країн світу. Як розповіли «Дню» організатори гастролей, для цього турне була підготовлена спеціальна програма, до якої ввійдуть твори Дуайта Родена, художнього керівника трупи, і новинка відомого хореографа Джея Ман Джу «Політ» на музику Баха.

Сьогодні в складі Complexions виступають танцівники різних рас і народів. Їх об’єднує любов до танцю, надзвичайна пластичність і точність рухів. Це єдиний з існуючих у світі танцювальних колективів, який дуже органічно, видовищно і на високому фаховому рівні поєднує класику з contemporary dance, а також джазом, модерном і ча-ча-ча.

Зірка американської трупи Дезмонд Річардсон володіє небаченою пластикою, демонструє на сцені вищий пілотаж, пронизуючи простір і час такою силою та вишуканістю, що серце глядача завмирає від замилування красою і складністю кожної композиції, — так про виступ танцівника захоплено пишуть критики. Артист танцював у трупах Елвіна Ейлі, Франкфуртського балету під керівництвом Вільяма Форсайта, Американського театру балету (до речі, там Начо Дуато поставив для нього балет Remanso). Його виступи проходили на найзнаменитіших сценах світу: в опері Метрополітен, театрі Ла Скала, Паризькій опері, Большому та Маріїнському театрах; танцівник співпрацював з міжнародними балетними зірками — Діаною Вишневою, Алессандрою Феррі, Роберто Болле. Проте його творча біографія набагато ширша: Дезмонд Річардсон повсякчас брав участь у проектах, які показували красу танцю, — наприклад, бродвейські постановки Movin’ Out і Foss (за цю роль він отримав престижну винагороду Tony), знаменитий кіномюзикл «Чикаго»; телепередачі в Італії, Америці, Ізраїлі й Австралії, а також концертні виступи поп-виконавців такого рівня, як Арета Франклін і Мадонна. Шкода, що вік танцівників дуже короткий! Нині Дезмонд Річардсон присвятив себе педагогічній діяльності, проводить майстер-класи.

Вечір відкриє композиція «Місяць над Юпітером» на музику Сергія Рахманінова, а завершить — Pretty gritty suite на музику Ніни Саймон (хореографія Дуайта Родена).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати