Перейти до основного вмісту

Любити своє стає трендом

30 травня в Перу святкують Національний день картоплі
28 травня, 16:58

На сьогодні картопля є звичним і дуже поширеним продуктом в усьому світі. А от у Перу цей коренеплід посідає особливе місце — там його визнано національною гордістю. У народі його навіть називають просто: «тато». Не секрет, що Південна Америка є батьківщиною картоплі, а перуанці стверджують, що саме в їхній країні вісім тисяч років тому з’явився цей овоч.

Перуанці аж так захоплюються картоплею, що зала картоплі є чи не в кожному музеї країни. Це й не дивно, адже їм є що показати — сортів самої картоплі у них існує понад півтори тисячі! І це ще без дикорослих «родичів» цієї рослини...

Така любов до свого простого локального продукту надихає шукати щось варте уваги й у себе вдома. От німці, скажімо, проводять фестиваль полуниці у місті Оберкірх. До речі, теж 30 травня. Місцева полуниця вважається найсмачнішою в країні.

Гарна ідея, чи не так? Можна мріяти про іноземні делікатеси, а можна зробити делікатесом свою звичну картоплю, полуницю чи огірочки!

Мабуть, якраз тому в наш час стають такими популярними «локавори» — принципи, за якими люди або кафе та ресторани готують страви тільки з місцевих сезонних продуктів. Та й міське фермерство теж помалу набирає оберти. Любити своє стає трендом. І це чудово!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати