Перейти до основного вмісту

Чи варите ви на Різдво кутю?

06 січня, 00:00

— Авжеж. Щиро думаю, що я один із найкращих кутярів України. А рецепт мій простий. Головне пам’ятати, коли кутю вариш, що не можна на пшеницю казати «пшениця», а на мак — «мак» (а треба казати «сім’я», «зерно» чи ще якось), а інакше тебе потім цілий рік кусатимуть блохи. Потрібно гарно розварити пшеницю, щоб вона пустила солод. Для цього весь час підливаю воду, а ще додаю багато цукру й меду, а також мак, який перед тим треба запарити й гарно розтерти. За своє життя я вислухав стільки компліментів на адресу своєї куті, що хотів би, щоб мені й на могилі написали «Іван Малкович. Писав вірші та гарно варив кутю».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати