Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

КОРОТКО

07 червня, 00:00
"Підстав для визнання загалом виборів недійсними на сьогодні немає"

Відповів кореспондентові "Дня" Євген Кушнарьов, пославшись на інформацію, яку він має у власному розпорядженні: "Що може ще відкритися у ході перевірки - я не знаю. Закон досить чітко відповідає на питання, хто і в яких випадках може визнати вибори недійсними. Я не бачу конституційного підгрунтя сьогодні - навіть за наявності порушень, а можливо, і фальсифікації на окремих виборчих дільницях і навіть у округах. Але це, на мою думку, не може бути підставою для визнання усіх виборів недійсними. Навіть якщо теоретично це уявити - це було б занадто негативним і неприємним моментом у державі".

Чи можливі нові вибори - чит. на 3-й стор.

ТРАНСПОРТ Ан-70 готується до європейського дебюту

Україна вперше продемонструє на європейському ринку свій новий військово-транспортний літак Ан-70 під час Міжнародної авіаційної виставки в Берліні (17 - 24 травня). Про це агентству Інфобанк повідомив співробітник групи маркетингу Київського авіаційного науково-технічного комплексу ім. Антонова Віталій Кулаков.

Широкофюзеляжний військово-транспортний літак короткого розгону й посадки Ан-70 призначений для перевезення вантажів і людей загальною масою до 47 тонн. Літак, який має унікальні злітно-посадкові характеристики, забезпечує перевезення вантажів масою 20-30 тонн на 700-3000 кілометрів із грунтових смуг довжиною 600 метрів. При використанні звичайних бетонних смуг Ан-70 може перевозити вантаж масою 30-35 тонн на 3800-5000 кілометрів.

Продовження на 5-й стор.

СЕНСАЦІЯ Україна - батьківщина моржів Уряд нашої країни дедалі менше покладають надію на економічні методи управління і дедалі частіше робить ставку на погодні умови та фізичну витривалість громадян.

До такого висновку нас підштовхнула заява голови Держнафтогазпрому Михайла Ковалка, який повідомив, що Україна планує погасити борги перед російським "Газпромом" ($945 млн.) у середині цього року. Він також зазначив, що погашення заборгованості стало можливим завдяки потеплінню, і тепер потреби України практично повністю задовольняються за рахунок газу власного видобутку. Іще б пак! У холодні дні Україна, яка через непродуману політику уряду уклала договори на постачання російського газу в обсязі, набагато меншому за існуючі потреби, брала газ із газотранспортної системи практично самовільно. Саме таким чином з'явився борг "Укргазпрому" за російський газ ($483 млн.).

Тепер, дякувати Богові, потепліло. І ми більше не сваволимо з газом. Проте передбачуване повернення боргів експерти ставлять під великий сумнів, бо платити за газ "Укргазпрому" поки що мало хто збирається, адже договорів із ним про це не було. От якщо вже зовсім потепліє наступної зими, тоді можна буде направити весь український газ на оплату за ці борги, а якщо в цей момент випадково похолоднішає - не страшно. Україна готова до того, щоб стати батьківщиною моржів.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати