Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Правоохоронці відмовили «Соціальному захисту»

04 вересня, 00:00

Варто пригадати, як розвивалися події.

12 серпня голова кам'янецького (Черкаська область) районного відділення «Народної солідарності», керівник осередку СДС Олександр Вєтров виявив у своїй в поштовій скриньці фальшиву листівку. Знаючи, кому вигідно скомпрометувати реальних претендентів на крісло №1, він разом із представниками районних організацій Компартії — Іваном Сосновським, Соцпартії — Григорієм Максименком та Конгресу українських націоналістів — Миколою Шульським (до яких згодом приєднався заступник начальника кам'янецької міліції Іван Гончар) завітав до місцевого представництва фонду «Соціальний захист», відомого своєю прокучмівською орієнтацією. Тут же, в офісі, вони й виявили пачки із сумнозвісними листівками. До речі, поруч лежали стоси барвистих агіток за кандидата Кучму. Того ж дня конфісковані листівки були доставлені в Черкаси, в офіс обласної організації «Народної солідарності». Як повідомив «Дневі» її голова Ігор Чекаленко, при підрахунку в пачках виявилося понад 3 тис. фальшивок.

Найкращий захист — напад. Цю сентенцію й вирішили використати спіймані на гарячому «соцзахисники». Через підконтрольні ЗМІ на всю область було роздзвонено про зухвале вторгнення в їхній офіс та неправомірні дії представників чотирьох партій, ну а листівки й поготів — виявляється, їм їх просто підкинули.

Незважаючи на всі потуги «Соціального захисту» перевернути справу з ніг на голову, працівники кам'янецької міліції не дали втягнути себе в авантюру. Як повідомив «Дневі» виконуючий обов'язки начальника райвідділу підполковник міліції Микола Будянський, «ми їм одразу заявили: не втягуйте нас у політику, ніяких протиправних дій вищезгадані особи не вчинили, справу на них відкривати не будемо».

Отже, на Черкащині зафіксовано чи не перше в Україні серйозне фіаско прокучмівської структури. «Людям просто набридла брехня, і вони прозрівають, — прокоментував події в Кам'янці лідер місцевих осередків Соціал-демократичного союзу та «Народної солідарності» Олександр Вєтров. — Я думаю, таких прозрінь дедалі більшатиме».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати