Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна може залишитися без головного стадіону

28 лютого, 00:00

Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс заявив, що ФФУ має сумнів в отриманні Україною права на проведення чемпіонату Європи «Євро-2012» у зв'язку з проблемою будівництва поблизу національного спортивного комплексу «Олімпійський», повідомила прес- служба ФФУ в понеділок. «Федерація футболу України з глибоким сумнівом говорить про отримання права на проведення Євро-2012, оскільки до сьогодні проблему не розв'язано. Влада не робить все від неї залежне, щоб вирішити долю центрального стадіону країни», — сказав Г. Суркіс. Він також додав, що питання з НСК «Олімпійський» торкається не тільки участі в тендері УЄФА, але і загалом проведення міжнародних матчів в Україні.

«Але мене непокоїть проблема з НСК «Олімпійський» не тільки у світлі участі в тендері УЄФА. Вже у вересні стартує відбірний турнір «Євро-2008» і Київ може залишитися без цих матчів. Так, ми маємо стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського, але він може прийняти 17,5 тисяч уболівальників. Я не впевнений, що матчі зі збірними Франції або Італії зможуть умістити всіх охочих. Одним словом, йдеться про похорон «Олімпійського». І я не хочу виглядати посміховиськом в очах представників УЄФА, які оцінюватимуть презентаційний стенд Євро- 2012», — заявив президент ФФУ. За словами Г. Суркіса, у разі неприйняття позитивного рішення щодо будівництва до середини березня, на обговорення виконкому ФФУ буде винесене питання щодо зняття кандидатури України з участі в тендері, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомляли, Україна спільно з Польщею ввійшла до трійки лідерів країн-кандидатів на проведення фінальної частини Євро-2012. У той же час ряд експертів стверджують, що торговельно-розважальний центр, який будується перед Національним спортивним комплексом «Олімпійський» у Києві, перекриває шляхи евакуації зі стадіону, тому приймати матчі рівня чемпіонату Європи НСК не може. Разом з тим, інвестори будівництва заявляли, що зведений перед НСК торговельно-розважальний центр не перешкоджатиме проведенню чемпіонату. 24 лютого Київський міський голова Олександр Омельченко підписав розпорядження про комплексне вирішення питань реконструкції НСК «Олімпійський» в м. Києвi і дотримання вимог УЄФА щодо евакуації людей під час проведення футбольних матчів, згідно з яким планується внести зміни до плану реконструкції площі перед стадіоном, повідомила прес-служба КМДА.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати